VM i Brasil

Forbrødring mellom Iran og Argentina i Fan Zone

Da har Tjini Sport Travel vært på nok en studietur under et stort mesterskap. Selskapet virker å være inne i et generasjonsskifte der mange av de “gamle” styremedlemmene var ubenyttede hjemmeværende reserver under turen. Med andre ord – de ble hjemme. Sindre bidro nok til at snittalderen gikk noe ned :-). På denne turen hadde vi et samarbeid med det lille og litt yngre selskapet “Kakok”. Torkild og Rune representerte selskapet på en utmerket måte. Vi var litt usikre på om vi var konkurrenter, men landet på at det var mer et samarbeidsprosjekt. Kanskje et selskap vi bør vurdere å kjøpe opp?
Skulle en velge å dra på et VM i fotball er jo VM i Brasil et godt valg, sambafotballens hjemland. Når du i tillegg har storbyen Rio De Janeiro som har det meste er jo valget ganske enkelt.
Billetter
Billetter er jo ofte et eget kapittel og dette VM intet unntak. Rio var gjennomsnittlig priset dyrere på svartebørsmarkedet enn de andre byene og dermed vanskeligere å få tak i. Vi prøvde å få tak i billetter gjennom de offisielle kanalene uten å lykkes. Hadde fått signaler på at det var ville tilstander med tanke på billetter og at det var svært vanskelig å få tak i. Men all erfaring viser at det bruker å løse seg litt opp. Det gikk 4 kamper i perioden vi var der nede. Vi kjøpte først billetter til Belgia-Russland til ca kr 2000 pr stk. Frankrike-Equador var priset til ca 3000 pr stk. Sikkert pga stor etterspørsel fra Equador. Så kjøpte vi  billett til 1/8-dels finalen til litt over 3000 pr stk. Her visste vi at nr 2 i gruppa til England, Italia, Uruguay ville spille. Costa Rica tenkte vi ikke så mye på :-). Billettene vihadde kjøpt var Category 3 billetter. Når vi mottok billettene viste det seg at vi fikk Category 2, noe bedre :-). Da hadde vi 2 kamper i boks og var fornøyde. At vi fikk tak i billetter til Kvartfinalen i Rio gjennom Fotballkrets/Fotballforbundet var en ren bonus. Beste billetter, Category 1, til pålydende USD 330 (ca 2000 kr).
De andre billettene skaffet vi oss hos Viagogo. Har brukt de en del og aldri hatt problemer. Jeg leste en del erfaringer omkring selskapet på nettet og det var ganske mange som hadde negative erfaringer med selskapet så jeg fikk jo litt kalde føtter. Men Viagogo leverte varene også denne gang.
Vi merket at det var vanskelig å få tak i billetter også nede i Rio. Sonja og Petter prøvde på Belgia-Russland uten hell og Sindre og jeg prøvde på Frankrike-Equador med samme utfall. Selv om Frankrike da allerede var klare for 1/8-dels finalen. Flere som ønsket å kjøpe enn selge.
Tydelig at Fifa prøver å redusere svartebørshandelen. En kunne ikke akkurat sirkulere rundt stadion for å kjøpe billetter. Første punkte en måtte vise billett på var langt unna stadion. Både utenfor og innenfor var det en hærskare Politi som fulgte med. Jeg overdriver kanskje litt, men det var ca 15 sperringer med Politi før du var inne på stadion. Sindre og jeg kom oss innenfor “første” hindring på kampen Frankrike-Equador. Der var det litt mer omsetning av billetter enn “utenfor”. Vi observerte dealing av billetter. Det var 2 kjøpere og 1 selger som hadde ca 4 billetter i hånda. Det var tett av folk og plutselig kom det en politimann som dro billettene ut av hånda til selgeren. Det ble litt diskusjon og det endte med at alle sammen gikk et stykke ut av området. Usikker på hvordan dette endte.
Det gikk veldig greit å leie leilighet gjennom Airbnb. Hadde 2 forskjellige leiligheter under oppholdet.  Bodde sammen med de lokale selv om Copacabana er full av turister. En del uteliggere, men vi så ikke noen tiggere i dette området.
Tradisjonen tro ble det spilt på “frykt” i media i forkant av mesterskapet. Joda, det er fattigdom og kriminalitet i Rio, men det savnes nok noe nyansering. Det finnes kriminalitet i andre byer også. Det er ingen garanti, men en kan selv ta enkle forholdsregler. Folk er stort sett snille og positivt innstilte. Vi opplevde ikke noe negativt. Sindre ble dog frastjålet sine slippers på stranda, men det var ikke mye.
Flott strand på Copacabana. Brei og lang. Stilige og utfordrende bølger. Masse aktivitet på stranda. F eks strandfotball, footvolley, beachvolley, racketsport, kroppsbygging, fotballtriksing etc. Høyt nivå på det meste av aktivitetene. Vi prøvde oss litt på footvolley. Artig. Fikk bl a spilt landskamp mot Argentina med positivt utfall :-).  Rio er stort sett omkranset av strender.
VM i fotball, og spesielt i Brasil, er en blanding av karneval og sirkus med innslag av fotball. Skal Tjini Sport Travel slå gjennom på dette nivået må vi videreutvikle oss. Nytter ikke å hvile på gamle laurbær. Terskelen for å skille seg ut har steget betraktelig :-).

Friske farger på eldre dame

Forbrødring mellom Argentina go Iran i Fan Zone

En skikkelig "stille" protest

England sin spillerbuss har "forvillet" seg inn på Copacabana

Fotball og mat

Sindre foran Maracana

Ikke bare ferie under VM i fotball. Også i Brasil må en svare for seg

Rene skjære modellyrket

Sindre på en mektig stadion - Maracana

Brukbar interesse

Alle er med på kampropet

Klar til kamp

Optimistiske russere

Rene skjære karnevalet

Vanskelige valg

Avansert sandslott på Copacabana

Avslappende liv

Fotballtrening i Flamengo i Rio

Fotballtrening med uteligger og Politi i bakgrunnen

Mange uteliggere, men "ingen" tiggere

Mye folk i Fan Zone under BrasilkampEn skikkelig minibar

Stemningen steg i takt med Brasilmålene

Ikke tvil om hva brasilianerne er opptatte av

Gutta på tur

Gutt på tur

En skikkelig minibar

Trygt på stranden

Vinterbading

Vanskelig å skille seg ut på stranden

Hele gjengen samlet til mat go fotball

God triksing av denne gamle mannen som spurte om å få låne ballen vår. Han selger ting og tang rett utenfor leiligheta vår

Fornøyde Columbiafans

TV kamera i sving ved Maracana - Equador-supportere

Ikke helt norsk standard på dette bilverkstedet

Copacabana

Sambakurs gjennomført. Check 🙂

Trening med lokale gutter i Flamengoområdet.

Sindre foran Sukkertoppen etter kveldsbad

Cristo Redentor

Comments are closed.