Tjini Sport Travel på nytt mesterskap

Turen til Euro 2012 ble lagt til Kiev. Lasse M, Olve og Lasse T representerte selskapet under dette mesterskapet. I forkant av mesterskapet hadde BBC laget en dokumenter som viste problemet med rasisme og vold i de nasjonale ligaene i Polen og Ukraina. Stygge klipp fra tribunene. Oppfatningen blant de vi snakket med var at de ikke kjente seg igjen og følte at dette var urettferdig og ikke gjenspeilte hvordan det er i Ukraina. Under vår lille uke så vi ikke tendenser til noe bråk i det hele tatt. Ikke en gang en begynnende krangel!

Det var i det hele tatt veldig trygt å være der og en svært gemyttlig tone mellom supporterne fra de forskjellige nasjonene. Selv da både Ukraina og Sverige var ute av mesterskapet var det nesten som om begge lag var gått videre fra gruppespillet.

Behjelpelige ukrainere 

Ukrainerne flest var svært behjelpelig og hyggelig. 2 x Lasse skulle en dag på et treningsrom på et hotell et stykke fra vårt hotell. Dette var anbefalt av vårt hotell. På den lille slitne lokale bussen kom en dame frem til oss for å hjelpe oss. Veldig behjelpelig. Gikk av bussen sammen med oss opp til hotellet og fungerte som tolk. Der var det kun et lite treningsrom som bare kunne benyttes av hotellets gjester. Da anbefalte damen (Julia) et stort treningssenter nær sentrum. Hun ventet til bussen vi måtte ta og fortalte så bussjåføren hvor vi skulle settes av. Dette medførte at alle på den lille bussen var informert om vår skjebne. Og når vi skulle av bussen ga hele bussen oss beskjed. En som kunne engelsk på bussen spurte hvordan vi likte ukrainerne. Han var videre veldig opptatt av at vi skulle fortelle om dette hjemme. Prøvde å gi damen litt tips, men det ville hun ikke vite noe av.

 Mye trøkk 

Hvis en har på seg et spesielt antrekk med en spesiell hatt blir en ganske “populær”, ihvertfall målt i antall som ønsker bilde av og sammen med Tjini Sport Travel.

Egentlig overraskende mange som spør om å bli tatt bilde sammen med oss. Og, joda, vi spør jo noen vi også. Fikk også mange spørsmål om det var mulig å få hatten. Veldig hyggelig tone rundt fotosekvensene. Også under dette EM et klassisk bilde med Tjini foran kamera med mikrofon.

 Dynamo Tennisklubb  

Ble faktisk litt tid til trening. Både treningssenter og 2 runder med tennis. På hotellet sa de at det ikke var noen tennisbaner i Kiev. Lite troverdig tenkte vi. Fikk anbefalt et senter nær Olympiastadion. Like etter at vi gikk ut av drosjen møtte vi en utrolig hjelpsom mann som også spilte tennis. Han fortalte at dette senteret var stengt under EM. Men han hadde et annet senter han anbefalte som lå like ved Dynamo Kiev sin hjemmebane. Og vi dit! Da kom vi til Dynamo Tennisklubb. En flott klubb med resepsjon og bar. Det kostet ca kr 150 å leie en bane i en time. Det var en turnering der, men vi fikk leie en bane til tross for det. Følte det gikk høvelig greit i den stekende varmen. Så begynte en mix double-kamp i banen ved siden av. For å si det slik; de var såpass gode at nivåforskjellen mellom banene  var veldig synlig :-). Men det skal sies at vi i ettertid fikk vite at de to damespillerne i doublekampen var profesjonelle spillere!! Forklarer litt! Det var en del tilskuere og spillere om hverandre, kanskje ca 30. Et veldig inkluderende miljø og vi snakket med en del av de. Hadde bl a en lang samtale med en tennisspiller som var ranket som nr 10 i Ukraina. Vi snakket også en del med en dame som studerte til Master i økonomi og hadde lært engelsk under et utenlandsopphold i Sør Korea. Hun angret på at hun ikke hadde satset på tennis, men trente 2-3 ganger i uka. Denne klubben var klubben til Andry Medvedev som på sitt beste var ranket som nr. 4 i verden. Nå bodde han i Barcelona, men sponset klubben. Hans søster, Natalia Medvedeva som på sitt beste var ranket som nr. 21 i verden, var med i turneringen. Nå var hun 40 år. De snakket om at de kjørte turnering hver helg. Den 2. gangen i tennisklubben var det ikke turnering, men bra med aktivitet og vi hadde kontakt med flere som kjente oss igjen. Litt anderledes turisme :-). Etter en runde på treningssenter og en runde på tennisbanen smakte det godt med massasje. Røff og grundig massasje som gjorde godt. Sikkert fordi vi fortjente det!

 Hotellet

Hotellet vi bodde på var et 2 stjerners hotell. Det beste vi fikk tak uten å bli totalt ruinert. Og 2 stjerners etter ukrainsk standard hadde vi ikke store forhåpninger til. Da vi ankom hotellet i 4-tiden på natta steg ikke akkurat forhåpningene. En lang korridor der enkelte sov med døren åpen pga varmen. Vi så også snev av langt hårete vegg til vegg teppe. Vel, da vi kom inn i vårt hjørnerom følte vi at lottokupongen var innkassert; gang, stue med hjørnesofa, stort bad, stort soverom, aircondition og egen balkong. Livet smilte for livets glade gutter.

 Drosjene

Drosjene i Kiev er et eget kapittel. Ordet “kaputt” ble svært ofte brukt. Dvs ingen drosjer var helt i orden. På en drosje virket ikke sikkerhetsbelte og på en annen måtte jeg bruke sjåførens festepunkt for å få sikkerhetsbelte fast. Kaputt sa sjåføren. Det fungerer også slik i Ukraina at du kan vifte inn hvilken bil som helst. Mange er interesserte i å tjene noen ekstra Hryvnia. Ingen drosjer har taxameter. Prisen avtales i forkant og det er helt klart at drosjesjåførene prøver seg overfor utlendingene. Men prutet som innfødte og ga heller rikelig med tips :-). Da vi ankom Kiev midt på natta fikk en drosje sammen med noen svensker. Etterhvert kom det en annen sjåfør enn han vi avtalte med. Sjåføren visste ikke hvor vi skulle og kunne ikke et kløyva ord engelsk. Underveis i kjøreturen ringte sjåføren opp organisatoren og mobiltelefonen bak til Olve som måtte forklare hvor vi skulle til en som forstod lite engelsk. Litt utfordringer! Sjåføren virret litt rundt og stoppet og spurte 2 menn og en dame om de visste hvor hotellet lå. Da pekte de bare opp på nærmeste bygning og vi av der. Sjåføren hadde ingen ideer om hvor svenskene skulle, men det var jo ikke vårt problem :-). Vi kom i kontakt med folkene på fortauet og ble raskt tilbudt vodka og blandevann i plastglass. Helt greit når vi så at de drakk fra samme flaska. Ikke vært mange minuttene på Ukrainsk jord før vi ble tilbudt vodka. Akkurat slik vi hadde forestilt oss :-).

 Lost cards

Litt hardt å innrømme det, men jeg mistet 2 kort (ja, vi snakker ordentlige kredittkort)på en høylys dag. Sperring og slikt gikk egentlig greit. Men nå stod jeg der i Kiev uten kort og begrenset med Hryvnia. Nå skulle vi virkelig se hva vennskapet var laget av. Fungerte helt greit. Egentlig helt behagelig å slippe å betale hele tiden. Da vi var tilbake i Norge, på Gardermoen, hadde jeg fått en vennespørsel, fra en Igor. Tja, usikker på hvem det var, men sikkert en grei kar så jeg godkjente. Sjekket vennene hans. Ingen aktiv FB bruker. Han hadde en venn, nemlig meg! Hmmmmmm! Vel, tenkte ikke noe mer over saken før jeg var pålogget FB en dag og det kom opp “Hi Lasse” – fra Igor. Det viste seg at det en tidligere melding fra han om at han hadde funnet kortene mine utenfor Olympiastadion og ønsket å levere de tilbake. Jeg takket han så mye og skrev at han bare skulle kaste kortene siden de var sperret. Da spurte han om han kunne beholde de som suvernir. Tja, hvorfor ikke være suvernir i Hviterussland også :-). Det viste seg at han jobbet i en “Policedepartment” with organized crime and corruption. Han skrev til meg; ” I hope that does not bather you”. Nei, egentlig ikke måtte jegvskrive tilbake. Ja, kortene kunne vel ikke vært funnet av en bedre kar. Flaks :-). Har fortsatt kontakt med min venn Igor. Han skrev at han hadde vært profesjonell fotballspiller, men måtte legge opp pga skader.

 Diverse

Jeg hadde kjøpt en enerball (Euro) i bygave til Sindre. Utpå natta etter kampen Sverige-Frankrike begynte noen ukrainere og jeg (+ Olve) å trikse litt. Plutselig var vi 15-20 som holdt på, bl a en dame med høye hæler men med stor innlevelse. Vi holdt på en god stund. Hadde ikke hjerte til å avbryte “matchen” da vi dro og donerte ballen til en ung ukrainer. Han ble veldig glad, “spasiba, spasiba”!

Ikke bare avslapping på slike turer. Et poeng å profilere selskapet. Det f eks ikke lang tid før Olve og jeg var på storskjerm inne i Fanzonen. Som planlagt! Har også fått et nytt bilde i samlingen “Styremedlemmer fra Tjini Sport Travel foran kamera” (se bilde). Eller var det opptreden både med sjonglering i fanzonen og slakk line balansering foran Olympiastadion (se bilder).

As a special tribute to our international readers the pictures are texted in english.

Ready for match!

Despite the reputation we had some culture during the trip!

Fanzone in Kiev

Of course we was willing to be taken picture of

Another picture with a little boy with an England shirt. The boy was Ukrainian, but has family from England

A beautiful flower watch

New friends

And of course we was a part of the entertainment in Fanzone

Together with the sponsors, Coca Cola

This giril was working in a bar- She like my hat 

Nothing to say about the security

Our Ukrainian friends

Olve,Lasse T and an Ukrainian couple

The England Vikings!

A Ukrainian man working for a Swedish company – a mixed dress

Entertainment in the Olympic stadion.

Two meter from my seat –a Leeds United flag. Say no more!

The delegation from Tjini Sport Travel on Euro 2012-Lasse T,Lasse M and Olve

Some stretching from the England team

The Swedish flag

The England team

The Swedish team

Zlatan and Gerrard deside what way to play and so on….

Happy guys in the Olympic…

Many things you was not allowed to bring into the stadion

Lasse M and Julia – the very helpful lady that got us into a training center

We spend some hours with our Ukrainian friends, very friendly and funny guys. And of course – we are also funny 

This man (a tennisplayer) was very helpful helping us to find a tenniscenter – actually Dynamo Tennisclub

Not just resting on the trip. Slack line in front of the Olympic Stadion

The security personnel was following the moves of the entertainer

In action at Dynamo Tennis Club

More action at Dynamo Tennis Club

Even more action at Dynamo Tennis Club

These professional players beside our pitch make us feel like beginners 🙁

After the tennis exercise

This lady had an economic education and had study in South Corea. She regret retiring from tennis

Good vine, good company and football (Euro 2012). What else can you wish?

Also some working in Kiev 🙂

More happy guys

Harmony in the streets of Kiev

Dressed to …. Tennis…

Maybe Lasse T looks like a tennisplayer?

More sightseeing tours – the childless mother

Our popular hat

Direct from Sweden – Pippi Langstrømpe!

Party time at the Olympics

The Olympic stadion in darkness

In the fanzone after Sweden vs. France

What to say?

German,Norwegian and Ukrainian harmony. These Ukrainian people bought beer to me and Olve . We was not allowed to buy it ourselfes

The high five man in fanzone!

Our footballmatch late evening in Kiev. Special attention to the lady with high heels!

Comments are closed.