Tjini Sport Travel Family til Italia : 7-14. mai 08

Noen observante lesere vil vel lure på hva en vanlig familietur gjør på en prestisjefylt hjemmeside som www.tjinisporttravel.com. Vel, dette er ingen vanlig familietur! Her er det fotballkamp i høysetet. Dere skal få et innblikk i hvordan det er å få tak i billetter til en Serie A kamp. Og endelig er billettene i boks!

Det er ikke noe å legge skjul på at det har vært noen travle dager i forkant av denne turen. Vi hadde planer om å være 3 dager i Siena, 3 dager i Firenze og 1 dag iPisa. Da administrasjonen i Tjini Sport Travel hadde bestilt hotell i Siena hadde den nok sovet litt i timen. Kort fortalt så lå hotellet 15 km utenfor Siena. Når det er sagt hadde hele episoden er lykkelig utgang. Hotellet ”Borgo San Luigi” (les mer på www.borgosanluigi.it) var egentlig mer som et rekreasjonssenter, grønt, flott og rolig. Sindre uttalte da drosja stoppet utenfor hotellet; ”dette er paradiset”. Innbefattet i paradisbetraktningen var en ”fotballøkke” med grønt fint gress. Så omstillingsdyktig som vi er ble planene stokket litt på. Hotellet var fantastisk og et veldig rolig og fint område. Så her var det bare å prøve å finne seg selv! Egentlig en vanskelig jobb! Vi fant ut at vi bare skulle være i dette ”paradiset” til vi hadde avreisedag til Firenze. Da skulle vi opp for å få med oss en dag i Siena.

Vi leide sykler i 2 dager og hadde noen fine sykkelturer. Til tross for blodprisen på 90 Euro for 3 sykler i 2 dager synes vi at vi hadde gjort en god handel. Første dag hadde vi en fin sykkeltur til Monteriggioni. En gammel landsby som skal være en av de best bevarte (i forhold til alder) landsbyene i Italia. Landsbyen hadde 42 innbyggere og en fantastisk utsikt. Egentlig veldig flott å sykle i Toscana. Den andre dagen syklet vi en anbefalt rute på ca 30 km. En flott tur i fantastisk landskap. Været var flott. Mange kontraster på turen. Mye trafikk, lite trafikk, gode veier, dårlige veier. Vi hadde egentlig planer om en bedre lunsj på turen, men på slutten fant vi ikke noen plass å sitte ned. Mye god mat i restauranten, men prisene var vel norske!

Som nevnt under fikk vi transport av en på hotellet til Siena på avreisedagen til Firenze 10. mai. Siena var en flott by og spesielt Piazza del Campo gjorde stort inntrykk. Hele plassen har en helning og det er veldig behagelig å sitte der. Plassen ligner litt på en velodrom. Vi fikk med oss en tur opp i tårnet på piazza del campo med fantastisk utsikt.

Sindre i sitt paradis. Se mer bilder nederst!

11. Mai. Firenze – Fotballkamp mellom Fiorentina og Parma.

Hjemmebanen tl Fiorentina ligger litt utenfor sentrum, ca 4-5 km. Banen heter Stadio Artemio Franchi eller Stadio Communale Artemio Franchi. Vi tok drosje opp til stadion 2,5 timer før kampstart. Allerede da var det masse folk i stadionområdet. Det som var spesielt var at svært mange hadde Fiorentinadrakter eller andre effekter. Det som også var spesielt var at supporterbutikken var stengt på kampdag! Typisk italiensk? Så her blir det søken etter supporterbutikk dagen i morgen slik at Sindre skal få seg en hjemmedrakt. Det var en del salgsboder, men det var ikke akkurat orginale varer. Fiorentina har kallenavn “viola” og har en flott hjemmedrakt med fine farger (innspill fra Rita). Sindre fikk seg en T-skjorte med tekst; “Viola – Si – nasce” (født som viola-supporter). Vi merket oss også at det var svært mange barn og damer på kampen i forhold til det vi er vant til.

Det var lett å finne plassene våre. Egentlig grei plassering på banen, men utsikten ble skjemmet av plastvinduer. Når vi så på skrå mot hjørneflagget lengst bort på samme side var utsikten preget av litt refleks i plastvinduene. Det skal dog sies at vi så bedre enn vi fryktet før kampen startet. Parmasupporterne var mange og skapte liv og røre. De var plassert i 2 seksjoner med enorme gjerder som skilte de og de andre. Og ikke nok med det. Det var to store felter uten publikum på begge sider av Parmasupporterne og doble vakter på hver eneste rad (se bilde)!

Supporterne til Fiorentina hadde ikke mange sanger, men når alle sammen sang var det et enormt trøkk! Det skal også sies at det var en avslappet atmosfære på stadion. Det var ingen tendenser i det hele tatt til noe bråk og vi så ingen som var beruset. Det var mye som stod på spill for begge lag. Parma med fare for å rykke ned og Fiorentina som kjempet for den viktige 4. plassen som gir spill i champions league. Før kampen lå Fiorentina på 5. plass, 1 poeng bak AC Milan. Når det kom opp på storskjermen at Milan lå under 1-0, 2-0 og 3-0 mot Napoli var det vanvittig jubel på stadion. Milan tapte og Fiorentina vant 3-1. Les mer om kampfakta! Før siste kamp ligger Fiorentina på 4. plass 2 poeng foran Milan. Spillerne var veldig lade etter kampen så det var tydelig at kampen hadde stor betydning. Sindre fikk enda en ny favorittspiller, Fiorentinas Riccardo Montolivo. Det var også navnet på den nye drakta til Sindre.

se mer bilder fra Fioretina-Parma

Parmasupporterne ble godt passet på.

Action fra Fiorentina-Parma med utsikt gjennom plastvindu!

Diverse

Italienere er flinke til å gå ut å spise alene. Gamle italienere er flinke til å sitte på en benk og bare se i lufta uten å gjøre noenting. Jeg må nok sjekke om jeg har italienske aner.

Hvis det skulle være noe å utsette på turen må det eneste være prisnivået. Jeg betalte f eks 6 euro for en 0,4 med øl.Det er veldig greit å reise i Toscana. Togene går ofte. Ingen problem med klasse 2 og det er lett å få sitteplass. I Firenze er det meste veldig kompakt. Vi gikk veldig mye og så egentlig mange bygninger utenfra mer enn vi gikk inn på diverse museer. Egentlig ganske Sindrevennlig. Å gå er en fin måte å se seg om, samtidig som en tar temperaturen på folkelivet. Vi besøkte Uffizi-museet som er verdensberømt og er en innføring i renessansekunst. Et veldig populært museum. Vi måtte vente 2 timer i kø selv om vi var der kl 10. Sindre og jeg benyttet anledningen til å gå i sportsbutikk, mens Rita stod i kø. Inne i museet var det bra, men ikke spektakulært som f eks i Louvre i Paris. Første kvelden var det veldig mye søppel i gatene etter at markedet var ferdig. Men det var tydelig at det hadde vært arbeidet bra ila natta fordi dagen etter var alt søppelet plukket opp. Mye bra mat i Toscana og selv fast food maten ser innbydende ut.

Veldig mange som kunne snakke bra engelsk. I reisehåndbøkene står det at italienerne setter pris på at en prøver å snakke italiensk. Min erfaring på denne turen er at de ønsker helst å snakke engelsk. Det virker som det tar for lang tid å bruke tid på en som ikke behersker språket helt.

I Pisa gikk vi fra hotellet, Grand Hotell Bonanno, til Campo dei Miracoli der det skjeve tårn ligger. En fantastisk plass som er mer enn det skjeve tårn. Det kostet 15 euro pr. person for å komme opp i det skjeve tårn, men det var faktisk verdt pengene.Facinerende å gå i det skjeve tårn, nesten som å gå i en båt. Vi var med på den “siste turen” for dagen kl 19.40. Det var få som var med på denne “turen” og vi følte nesten at vi hadde hele tårnet for oss selv. Vi har aldri vært på en turistattraksjon med så lite folk, kanskje bortsett fra Fontene Trevi i Roma en kald januardag i 2004.

Avslørt; hva er egentlig skjevt i Pisa?

Hvordan skaffe seg billetter til en serie A kamp – How to get tickets for a serie A match!

Etter mange turer og mange fotballkamper har en fått en viss erfaring i hvordan en skal skaffe seg billetter. På denne turen til Siena og Firenze var målet å skaffe seg billetter til kampen mellom Fiorentina – Parma søndag 11. mai. I god tid før avreise skrev jeg e-post til Fiorentina om billetter. Denne e-post adressen lå inne på hjemmesiden til Fiorentina under billetter. Her fikk jeg ingen respons. Teksten angående billetter på hjemmesiden til Fiorentina var bare på italiensk. Selv om jeg behersker noe italiensk ble utfordringen for stor. På hjemmesiden var det også en link til www.listicket.it. Det er disse som håndterer salget til serie A kamper. Her lå det ingenting om kampen Fiorentina-Parma. Jeg skrev e-post til de og lurte på om hvordan jeg skulle få tak i billetter og fikk til svar at de ble lagt ut ca 5-7 dager før kampstart. Da var det 6 dager igjen. Jeg skrev en ny e-post med spørsmål, men fikk til svar at jeg bare måtte følge med på nettet. Så da reisen begynte var vi langt unna fotballbillett.

Det skal også sies at vi har prøvd gjennom Rosenborgsystemet og et eksklusivt fordelsprogram i Fokus kalt World Sigma uten hell.

Etter at vi ble innlosjert på hotellet utenfor Siena tenkte jeg å forhøre meg med noen i resepsjonen Den  ene resepsjonisten var veldig behjelpelig, men det ble ikke fart i sakene før en kollega av han kom. Han var født i Firenze og var Fiorentinasupporter. Hans første plan var å kjøpe billetter i en by som het Poggibonsi. Dette fikk han ikke til da vi måtte møte personlig opp. Han forsøkte også å ringe et hotell de hadde i Firenze for å få de til å kjøpe billetter slik at vi kunne hente de der. Dette gikk heller ikke av samme grunn! Dagen før kampdag ble det bare solgt billetter til kl 13. På kampdag ble det ikke solgt noen billetter. I Siena ble det ikke solgt noen billetter til Fiorentinakamper. Det siste forslaget til vår italienske venn var at han skulle kjøre oss til Poggibonsi der vi skulle kjøpe billetter. På forhånd hadde han ringt og sjekket at de hadde billetter igjen. Det var ikke mulig for meg å kjøpe billetter til Rita og Sindre. De måtte selv møte opp med pass. Så en av de siste utveiene for å få billetter gikk bra. Etter at han hadde kjørt oss en mil til Poggibonsi kjørte han oss til Siena som ligger i motsatt retning! Snakk om service! Det må nevnes at damer har rabatt på fotballbilletter i Italia. Ikke mye, men dog! Jeg betalte 14 euro for min billett, mens Rita og Sindre betale 12 euro hver.

Vi snakket en del med vår italienske venn på turen og jeg hadde også snakket med han en del tidligere på turen. Han pratet mye bare han fikk de rette stikkordene. AC Milan gikk forbi Fiorentina forrige helg etter å ha vært bak hele sesongen. Nylig tapte Fiorentina UEFA Cup finalen på straffesparkkonkurranse en kamp han overvar. “Lifes is a bitch” sa han! Han sa også at befolkningen i Siena ikke var så gjestfrie og at de ikke likte folk fra Firenze. Han fortalte litt om rivaliseringen mellom Siena og Firenze. Han mente situasjonen i Siena var ekstraordinær både i Italia og ellers i hele verden. Han snakket ellers en del om “il Palio”. Hesteveddeløpet inne på Piazza del campo. Han sa at løpet hadde stått seg bra uten turister og at mange innbyggere mente at “il Palio” hadde vært bedre uten turister. Han likte selv ikke hesteveddeløpet noe særlig. Han sa videre at menneskene i Siena ikke var spesielt interessert i fotball og at bl a basketball stod dem nærmere. Han var bra sikker på at Siena kom til å rykke ned neste år.

Han fortalte videre at han var i Oslo en gang i året på reiselivsmessen på Sjølyst. Han likte nordmenn veldig godt og hadde sansen for de (oss). Han kommenterte at de jobbet mandag til fredag og så var det helg og som han sa; “then they are killing themselves”! Han sa også at når italienerne ble fulle sluttet de å drikke, men når nordmenn ble fulle fortsatte de å drikke!

Når vi skrøt av været i perioden vi hadde vært på ferie sa han bare; “this is

www.tjinisporttravel.com/index.php

Utsikt fra hotellrommet i Firenze.

Ny tilskudd på favorittspillerlisten for Sindre; Montolivo!

n

Kjempekrefter??

Campo del miracoli

summer”! Sikkert noe bedre i vente!

Sindre og Lasse sammen med vår meget hjelpsomme italienske venn som gjorde alt for å ordne billetter!

En ale et hotell verdig!

En landsby i Toscana!

Kjæledyr til tørk i Monteriggioni. En landsby med 42 innbyggere.

På sykkeltur!

Valmuer i Toscana!

Flott inne på hotellområdet - Borgo San Luigi.

Sindre i "dokø". Bra standard! En sekser sa Sindre

Tid til trening også!

Piazza del Campo i Siena

Duomen i Siena.

Lekser må også gjøres!

Ikke den mest eksotiske inngangen til kuppelen i Firenze. Men det skal sies at det var oppussing pågikk!

Palazzo Vecchio i Firnze

Utsikt fra kuppelen i Firenze

Utsikt fra kuppelen i Firenze

Duomen i Firenze

Mye god italiensk Cappocino!

Ponte Vecchio i Firenze

Comments are closed.