London februar 2010

Denne gang var det Tjini Sport Travel Family som dro på tur. 2 familier med til sammen 3 gutter på 17, 12 og 10. Vi hadde gjort noen spede forsøk på å få billetter til Arsenal-Sunderland lørdag 20. februar, men med en svartebørspris på nærmere 2000 kr valgte vi å finne en annen kamp. Da ingen av oss er Arsenal (eller Sunderland) supportere var ikke betalingsvilligheten så stor. Vi snakket med en familie på 5 fra Bodø (alle Arsenal-supportere) som hadde vært på kampen og også hadde vært på omvisning på Emirates Stadion. De var godt fornøyde! Vi valgte oss ut kampen Fulham-Birmingham søndag 21. februar. Begge lagene lå på topp 10 i Premier league før denne aktuelle runden. Kampen endte 2-1 til Fulham etter at de hadde snudd 0-1 til 2-1 (se kampreferat). Vi var godt fornøyde med kampen.

Hjemmebanen, Cottage Craven se info litt lenger ned), ligger langs Themsen. Banen er gammel og ærverdig. Den ble faktisk bygget i 1896. Det er selvsagt gjort en del moderniseringer siden den gang, men det er en del ting er ganske antikt på stadion. Bl noen treseter som har overlevd en rekke år. Fasaden på stadion minner ikke helt om en fotballstadion, mer som et gammelt hus. Stemningen var bra, men heller ikke helt topp. Det var ikke noen typiske områder der hjemmesupporterne stod. De sang stort sett “Come on Fulham”. Og det er jo en klassiker. De sang også “Bobby for England” etter at han avgjorde kampen på overtid. Vi hadde seter ganske langt ned mot banen og hadde nesten nærkontakt med spillerne. Guttene virket å være fornøyde med det. Brede Hangeland leverte en solid kamp. Bjørn Helge Riise kom inn da 10 minutter gjensto.

Ellers av “kulturelle” ting var vi innom Science Museum som vakte begrenset begeistring både hos barn og voksne for å si det slik Vi prøvde en tur i London Eye og det var verdt pengene. Tips; gjør som oss og bestill billetter på nettet i forkant. Vi fikk med oss musicalen “Thriller”. En ok musical, men heller ikke noe mer. Queen-musicalen “We will rock you”, som vi så i 2008, var nok noen hakk over “Thriller”.

Som seg hør og bør på en tur av en slik karakter hører det med litt fotballtrening. Vi fant frem til Paddington Recreation Ground. En flott område med masse tennisbaner, fotballbaner, landhockeybaner etc. (se oversikt blant bildene). Vi hadde oss en fin økt der. Samtidig var det ei økt ved siden av med blanding av spillere fra flere lag, en slags akademi. Jeg pratet litt med en mann fra Mozambique som også var Leeds-supporter og var venn av midtstopper Rui Marques (fra Angola) på Leeds! Han var en av trenerne. Han fortalte “masse” også om egen karriere. Han hadde bl a spilt på Oldham og jeg forstod det slik at han han vært innom aldersbestemt landslag i Portugal!! Han hadde sett oss spille og sa at vi bare stikke innom treningene enten tirsdager eller torsdager hvis vi var i området. Var det meg han mente :-)?

Craven Cottage er den engelske fotballklubben Fulhams hjemmebane. Arenaen, som ble åpnet i 1896, ligger i Hammersmith og Fulham, London.Da Fulham rykket opp til Premier League i 2001/2002 måtte arenaen moderniseres, og den var da stengt i noen sesonger. Klubben spilte da sine hjemmekamper på Loftus Road. Anlegget har nå plass til 25 500 tilskuere (bare sitteplasser), og de fire tribuneseksjonene heter: Riverside Stand, Stevenage Road Stand, Hammersmith End og Putney End.Banens mål er 100 x 68 meter, og tilskuerrekorden er på 49 335 i en ligakamp mot Millwall den 8. oktober 1938.

Nødvendig kampinfo!

Spesiell fasade på Craven Cottage

Sindre med nyinnkjøpt Fulham-skjerf!

Som vanlig ble Tjini Sport Travel intervjuet ifm kamp. Denne gang fikk Bertil jobben, men han slet da intervjueren spurte han om hva han synes høydepunktet til Fulham hadde vært så langt i sesongen!

Her er det historie i veggene, bokstavelig talt!

Litt stadionmat hører med; Sindre og Bendik!

Denne helt spesielle VIP-tribunen ligger i hjørnet på Craven Cottage

Klar til kamp; Bendik, Sindre, Joakim, Tove, Bertil og Lasse

Birmingham kjører klassisk oppvarming!

Brede Hangeland med nr. 5 ruver i terrenget!

Danny Murphy på tur ut til 2. omgang

Jerome, Birmingham, på tur ut til 2. omgang

Brede Hangeland på tur ut til 2. omgang

Bobby for England! Bobby Zamora på tur ut etter kampen

London Eye

Lagbilde oppe i London Eye; Joakim, Lasse, Sindre, Tove og Bendik. Rita fotograf! Bertil TRYGT nede med begge føttene på landjorda!

Sindre "on the top"

Oversikt over Westminster Abbey og Big Ben

En utrolig sliten kirke!

Paddington recreation ground. Et flott område! Vi spilte på den lille banen ved tallet "7".

Bilde av de unge og lovende talentene!

Bendik og Sindre synes det var morsomt at buksa på utstillingsdokka hadde sklidd ned!

Tove ser ut til å ha slitt ut guttene!

Det har vært en utvikling innenfor regnemaskiner. Her på Science Museum. Ikke lenge siden jeg hadde en av variantene 🙁

Familien Tjønnøy/Bertelsen på Science Museum, Benken var god å ha!

Litt fotball i leiligheten hører med!

Vi fikk med oss musicalen "Thriller"

Gutta boys ( - Lasse) utenfor sportsbutikken "Lillywhite" på Picadilly Circus

En skreddersydd ball!

Pause i shoppingen på Nike-butikken

Salg på briller på "Top Man"?

Flere stjerner som har overnattet på Sanctum! Her representert med ved en "Harry Potter"-figur!

Comments are closed.