Torino og Milano april 2009

Denne gang var det Tjini Sport Travel Family junior (mange underavdelinger i dette selskapet. Far og sønn (Sindre 12 år) på tur! Opprinnelig hadde vi bare tenkt å se AC Milan mot Torino, men etter at Juventus-Inter ble flyttet fra søndag 19. april til lørdag 19. fikk vi mulighet til å se denne kampen også. Juventus-Inter skulle spilles på Stadio Olimpico. Banen har bare en kapasitet på 27 500 tilskuere, så vi meldte oss inn i Juventus Member for å få tilgang til billetter en dag før de ble lagt ut til “alle”. Det gikk bare bra. Billetter på langsiden for oss kostet 198 euro. 90 euro for hver billett + gebyrer.

Reiseruten

Vi landet i Milano (Malphensa) og tok flytoget inn til Cadorna (sentrum). Deretter var det rett opp Statzione Centrale der toget til Torino gikk (går en gang i timen) og rakk det med 5 minutters klaring. I Torino var det lett å finne hotellet. En strekning med Metroen så var vi ved rett stasjon. Vi gikk inn på Bar Massaua og spurte hvor hotellet Holiday Inn lå! Den gamle mannen smilte og pekte rett over gaten! Toget fra Milano til Torino tar 1 time og 55 minutter (koster 9 E pr. pers). Fra barna er 12 år i Italia må de betale voksen. Flytoget fra Malphensa til sentrum kostet 11 euro pp.

Fotballtrening

Dette var jo en ren fotballtur der ølbudsjett var lavere enn turene med styret i Tjini Sport Travel., men isbudsjettet var høyere. Her var det lagt opp til 2 fotballkamper, i tillegg til fotballtrening. Vi hadde fotballtrening både fredag, lørdag og søndag. I Torino på fredag fant vi en flott treningsanlegg i nærheten av hotellet (ca 20 minutter å gå) med kunstgressbaner og med masse aktivitet. Men vi fant oss et hjørne og flyttet oss noen ganger når det kom noen som hadde trening. På lørdag fant vi oss et område veldig nært hotellet. På søndag trente vi i en treningspark nært hotellet. Her var det gressbaner med grei kvalitet. Vi hadde et stort område for oss selv.

Kampene

Juventus-Inter ble spilt på lørdag 18. april kl 20.30. Vårt hotell lå midt mellom Stadio Delle Alphi og Stadio Olimpico, slik at vi tok buss ned til Stadio Olimpico. For tiden spiller både Juventus og Toriono hjemmekampene sine der. Stadio Delle Alphi blir restaurert og ventes klar til 2011-sesongen. Vi tok bussen mot Stadio delle Alphi (feil vei), så måtte vi gå av bussen og ta den i motsatt retning. Hadde spurt en dame på bussholdeplassen som hadde forsikret om det det var rett vei til Stadio Olimpico. Billettene måtte kjøpes på Tabbachi og det hadde ikke vi gjort så vi satset på at det ikke var kontroll. Fikk god trening i italiensk når en del italienere skulle forklare at vi skulle motsatt vei.. Når vi gikk av bussen tok en dame seg god tid til å forklare.

Etter litt frem og tilbake fant vi frem til stedet der vi skulle hente billettene. Etternavnet var skrevet litt feil og det var en prosedyre der han måtte endre navnet på billettene med en klistrelapp på selve billetten. Jeg måtte også signere for å ha mottatt billettene. Fullsatt stadion og veldig god stemning lenge før kampstart. Under kampen hadde det vært noe tilrop mot Inters Balotelli som førte til at neste hjemmekamp til Juventus må spilles for tomme tribuner.

AC Milan-Torino ble spilt søndag 20. april kl 20.30. Vi hadde et veldig flott hotell i Milano. Flott utsikt fra hotellrommet – rett mot San Siro. I kampen mellom AC Milan og Torino hadde vi høvelig gode plasser, men de var langt oppe under et tak slik at vi ikke så hele banen. Sindre var offensiv og sa at vi bare kunne sette oss lenger ned og flytte oss hvis det kom noen. Det kom ikke noen og vi hadde veldig gode plasser! En mektig stor stadion som tar ca 79 000 tilskuere når den er fullsatt. Til denne kampen var den bare halvfull.

Sindre hadde full kontroll på nesten alle spillerne. Ofte under kampene måtte jeg spørre hvem det var som var involvert og da kom som oftest svaret kontant. Sindre sa tidlig i 2. omgang mellom Juve og Inter; Molinaro er vanligvis god, men i denne kampen har han ikke vært spesielt god. Like etter ble han byttet ut. Før kampen mellom AC Milan-Torino fikk Sindre låne kikkerten med det samme spillerne kom på banen og de spillerne som skulle spille drev med en egen oppvarming. Like etter kom han med startelveren.

Vi hadde en del småmåltider på kampstedene. Veldig gode hamburgeraktige saker.

Sindre har fungert som reiselederassistent på turen. Under opplæring som han har vært har han taklet oppgaven veldig bra!

Som far – sønn tur kan dette virkelig anbefales! En reiser liksom som kamerater!

Våre venner på den lokale "Bar Massaua"

Dolce vita!

Alltids en mulighet for å få trent litt!

Stadio Olimpico i Torino

Sindre foran Stadio Olimpic

Triksere utenfor Stadio Olimpico. Sindre "opptrådde" en stund sammen med de!

Legenden Alessandro Del Piero

Juventus apillere i oppvarming før kampen!

Interspillerne tøyer og bøyer!

Zlatan!

Den 12. spilleren!

Pato!

29. scudetto!

Sindre sammen med Pavel Nedved og Trezequet!

Bra utsikt fra hotellrommet; Vi så rett på San Siro.

Ikke noe å si på hotellet!

Utenfor San Siro fikk vi mulighet til å trene på gress.

San Siro

En liten matbit før kampen!

Sindre foran legenden Maldini på San Siro Store.

Morsom variant!

Inne på San Siro.

Ronaldinho tar det med ro forran kampen. Han startet på benken, men kom inn og spilte hele 2. omgang!

Her følger en fotoserie etter en Milanscoring!

Andrea Pirlo "snakker" med publikum!

Sindre i nytt antrekk!

Comments are closed.