Hele styret i TST + “onkel Kåre” på tur til Leeds og Manchester

En fin førjulstur til Leeds og Manchester, men ikke for å kjøpe julegaver. Denne gang var hele styret i Tjini Sport Travel (Lasse M, Lasse T (også kalt Tjini utenfor landets grenser), Kjell-Hugo, Olve, Sigmund) samlet til tur. Selskapet setter pris på et oppegående styre og skulle ønske de hadde et slikt styre. Neida, det var sterkt overdrevet. På denne turen var også onkelen til Kjell-Hugo, Kåre Karlsen, med. Mangeårig formann, oppman i Lyngen og senere Lyngen/Karnes. En som tidligere hadde ordnet fotballreiser (ifm kamper) til bl a Kjell-Hugo, Lasse T og Sigmund skulle nå få det meste lagt i sine hender av et velsmurt selskap, Tjini Sport Travel.

Stammen i Lyngen IL fra begynnelsen av 80-tallet

Med på turen var et par kilo med avisutklipp fra en av Lyngens storhetstid i perioden 1982-1984. Storhetstiden i Lyngen ble bekreftet av Oppmann Kåre til de som ikke kjente til dimensjonene av eventyret. Vi traff historiker og professor Steinar Aas på flyplassen i Bodø der vi antok at vi var ganske i nærheten av en avtale om et bokprosjekt. Tanken var å tapetsere rommet til Lasse M og Olve (de kom en dag senere), men den glimrende planen strandet da rommet ikke var klart.

Kampene vi så var Leeds United vs Cardiff og Manchester United vs Everton. Se kampfakta for detaljer. Verdt å nevne at alt så rosenrødt ut med 3-0 til Leeds og fullstendig overtak spillemessig. Men som den engelske journalisten skrev etter kampen; «nothing goes straightforward with Leeds United». Det ble 3-3 og undertegnede vurderte å bestille time hos psykolog. Bra stemning på Elland Road. Kjell-Hugo og Lasse T satt i VIP-bokser som ble kalt «Viewing Deck». Greit å sitte inne, men det blir ikke det neste gang. De 4 andre satt på East Stand Upper. Selvfølgelig ble det en pint på The Old Peacock, bilde foran Bremner statuen og en tur innom supporter sjappa. I tillegg hadde Lasse T kjøpt en stein som lå foran Elland Road. Her kjøpes ER opp stein for stein. Dessverre ble ikke steinen lokalisert før avreise (jada, forbedringspotensiale) så turfølget ble sent ut i manngard. Etter 30 sekunder ga den første seg. Lysten på øl var større enn lysten på å finne steinen. Vi spurte også inne på supporter sjappa, men håpet om et system for å lokalisere steinen svant hen og vakta i supporter sjappa sa ironisk; «Good luck». Inne på VIP området traff vi lyngsværingen og Leeds supporteren Rune Larsen. Hva er oddsen? Trivelig og fotballdiskusjonene ble krydret.

Traff Leedssupporter og lyngsværing Rune Larsen på VIP området

På Old Trafford ble kameraet til Tjini nok en gang veiet og funnet for tungt. Bare å plassere kameraet i ei vogn til den nette sum av GBP 5. Merkelig at det ikke skal være lov å ha kamera med på kamp. Ingen problem med samme kamera på Elland Road. Verdt å nevne fra kampen? Vel, artig med Ole Gunnar Solskjær som manager. Sannsynligheten for en nordmann som leder for en slik klubb er svært liten. Ellers

På denne turen (og de fleste andre) er det Kjell-Hugo og Lasse T som administrerer og ordner. Duoen kaller seg selv (og liker også å bli kalt) «ledelsen». Det er ikke den ting som ikke blir ordnet. Og siden det aldri er klager er det ikke behov for noen reklamasjonsavdeling i selskapet. Det vil si, det er noen få klager, men de faller på sin egen urimelighet. Så bra er disse organisert a evalueringsskjema består kun av 2 mulige utfyllinger; «Fantastisk» og «Utrolig fantastisk»!

Ledelsen hadde som mål å komme på Leeds United Television (LUTV) under ledelse av programleder Emma. Dette lykkes ikke ledelsen med, men pleide relasjonsbygging med «Lille Emma» i VIP området.

Vi traff en del kjente gamle spillere i VIP-området, og de traff oss. Kan nevne; Steve Hodge, John Newsome, Bobby Davidsson og Mel Sterland. Lligamester i 91/92 og storspill denne sesongen. Det var nesten 30 år og 30 kg siden.

Som vanlig god mat på tur. Vi besøkte bl a Bibis og Gusto i Leeds og Chaophraya i Manchester.

Da vi kom til hotell Lowry i Manchester stod det en stor buss der. Taxisjåføren fortalte at bussen var til Man U spillere + de rundt laget. De overnatter på Lowry foran hver hjemmekamp. Vi ventet en veldig liten stund før vi fant ut at dette gadd vi ikke og dro opp på stadion. Vi observerte at en sikkerhetsvakt undersøkte bussen under etter bombe.

Traff noen gutter fra like i nærheten av Sogndal. De bodde på samme hotell og vi traff de mange steder i byen. Han ene hadde en onkel som var ivrig Liverpool-supporter og hadde forsynt han med Liverpool-effekter når han var rundt 6 år. Da hadde faren tatt grep og satt en stopper for lørdagsgodter. Siden da har det kun vært Leeds United. Et skoleeksempel på oppdragelse.

Verdt å nevne at også denne gangen ble Tjini Sport Travel profilert i en utenlandsk kanal.

Nok en gang ble Tjini Sport Travel profilert på tur

Administrasjonen med full kontroll på togstasjonen ved Manchester Airport

Gutta på pub sammen med “the local”

Uten mat og drikke………

Gutta foran Bremner statuen

Hele styret i TST samlet

En Leedssupporter som bodde i Leicester. I bakgrunnen sees de omtalte steinene som vi saumfarte

Her er steinen vi saumfarte området etter uten hell. Next time!

Fristen å kjøpe en bøtte slik den Bielsa bruker, men ikke plass i kofferten

Ledelsen i VIP området

Mange kjente. Lasse T, Bobby Davidsson, Mel Sterland, Kjell-Hugo og Jon Newsome

Kampen sett fra en losje

Helt grei utsikt fra “Viewing deck”

Pablo Hernandez

Kalvin Phillips

Vakkert øyeblilkk med Leedsscoring

Flere kjendiser; Kjell-Hugo, Steve Hodge og Lasse T

Relesjonsbygging med Leeds United, her representert med “Lille Emma”

Spillerbussen til Manchester United. De overnatter på Lowry (der vi bodde) forasn hver hjemmekamp

Burger hører med

Kåre Karlsen foran Old Trafford

Tjini Sport Travel representert på Old Trafford

Gutta foran Old Trafford

Fra våre sitteplasser på OT. Begrenset med bilder fordi kameraet ikke slapp inn

 

Comments are closed.