Glimt i Europa – Celtic i Glasgow

Etter at Glimt har begynt å operere mer og mer i Europa har det gitt flere muligheter til å følge laget. Etter en suksessfull tur til Roma november 2021 var nå turen kommet til Glasgow 17. februar 2022 og Celtic på ærverdige Celtic Park. Det gamle storlaget Celtic, som vant cupvinnercupen i 1967 mot Inter fra Milano. Kampen ble spilt i Lisboa og laget ble kalt «Lisbon lions». Verdt å merke seg at alle spillerne var født innenfor en radius på 50 km fra Celtic Park. Ikke verst og ganske langt unna situasjonen i dagens fotballverden.


Som så ofte var det Olve og Lasse som skulle representere selskapet på denne turen. Men dagen før avreise gikk Olve på en smell, koronasmell. Dermed var det Lasse som skulle representere TST. Noe han har for vane å gjøre på en utmerket måte. Det hjelper på at det er Lasse selv som skriver dette.

Reiseruten denne gang var ikke direkte fra A til B. Her var det lagt inn en tur innom London og planer om tog fra London til Glasgow. Om bord på toget kom det beskjed om at toget var kansellert. Fikk ikke tak i noen årsak, men at neste tog skulle gå kl 19.09. På skjermen over togavganger stod det kun Preston på toget som skulle gå kl 19.09. Prøvde å få litt informasjon i billettskranken. Etter en liten stund i kø var det forsøk på hjelp fra en som virket å være litt lei av jobben. Toget gikk ikke pga storm lenger nord i landet. Jeg kom til å spørre om hvordan været så ut i morgen og fikk til svar at han ikke var metrolog. Så kom jeg til å spørre om hva han trodde om morgendagen, om det kom til å gå tog da. Da snudde han spørsmålet og spurte meg om hva jeg trodde om morgendagen. Han var ikke spåmann. Greit å vite. Sikkert en grei kar, til vanlig.

Etter kort tid var vi samlet en liten gjeng med Glimtsupportere med samme mål; å komme seg til Glasgow. I tillegg til Lasse var det Oddmund, Markus og Niklas fra Rognan, og Eli fra Bodø. Vi ble enige om å ta toget til Preston og kanskje ta drosje fra Preston til Glasgow. En av Rognan-guttene hadde pratet med en som var fra Preston-området og etter litt hadde han kommet tipset om at Celtic supporterklubb, avdeling Preston-området skulle ha en busstur fra Preston til Glasgow på kampdagen. Han fikk kontaktdata. For å gjøre en lang historie kort fikk vi sitte på med Celtic supporterne. Spennende.

Bussen skulle gå kl 14 og vi, og Celtic supporterne møttes på pub en god stund før det. Det var god og gemyttlig stemning. Det virket å være en flott gjeng, noe vi senere skulle få bekreftet. Ti minutter før bussen skulle gå kom en av reiselederne med et brett med Guinness. Skikkelig gjestfrie.

Og for en fin busstur, med øl og god stemning. Praten gikk lett. Vi dro på med et par Glimtsanger med applaus fra Celtic supporterne. De sang en del de også. Jeg fikk beskjed fra han over midtgangen at vi Glimt supporterne og historien med supporter transporten var lagt ut på en halvoffisiell Celtic – twitterkonto Som han sa; «More likes than the prime minister. Vi hadde fått beskjed om øl som vi hadde igjen når vi kom inn i Skottland ble fjernet. Så det var bare å drikke på. Etter et lite stopp, med gruppebilde, var resten av ølet fjernet, som lovet/advart. Resten av turen forløp veldig bra. Tiden gikk raskt. Vi var fremme på stadion kl 18, 2 timer før kampstart. Bagasjen kunne vi oppbevare på bussen. En av reiselederne tok oss med på en pub før en øl før kampen. Der var vi ikke mange Glimt supportere for å si det slik. Utrolig god og fin stemning.

Det gikk bare bra å komme seg inn på stadion, Celtic Park. Banen ble påbegynt i 1892 og ferdig i 1899. Noe restaureringen må jo ha vært gjort opp gjennom årene. God stemning på stadion, som skulle bli bedre og bedre. Vi var ca 1 000 Glimt supportere og stemningen steg i takt med scoringene. For detaljer fra kampen, les kampreferatet.

Etter kampen var det å finne bussen og bagasjen. Ikke bare lett å finne transport ned til sentrum i den trafikkorken som oppstod. Det var mange Celtic supportere som stoppet oss og gratulerte oss med seieren. De skrøt av Glimt mer enn de var kritiske til eget lag. Det var både handshake og bamseklemmer. En del av de vi snakket med skulle til Bodø for å se returkampen.

På turen ble det gjensyn med både Glasgow og Edinburgh. Fine byer, spesielt Edinburgh. Flyet gikk tilbake til Norge fra Edinburgh. Det ble noen severdigheter, bl a Kelvingrove Art Gallery and Museum i Glasgow. Flott museum i en ærverdig bygning. Det var en god del som gjenkjente min Glimt-buff dagen etter kampen. Noen fløytet fra bilene og spesielt noen Rangers supportere var spesielt glade. En minnerik tur. Dette frister så absolutt til gjentagelse.

Da det så lovende ut

Preston by night

Markus, Niklas, Eli og Lasse på en pub i Preston

Rognangjengen Oddmund, Markus og Niklas.

Eli og “the locals”

En Celtic supporter og Eli

Gruppebilde

Celtic-pub før kampen

God stemning på puben

Reiseleder Steve og annen hyggelig Celtic supporter fra bussen, med drakta fra 1967

 

Aasmund danser. Godt tegn

Cornerflagg kan brukes til så mangt

Herlig blanding

The King

Protesttog mot vaksine og nedstengning

 

Edinburgh

Design på hotellet

Comments are closed.