Foreldrevettregler – juni 2007

Vi har nettopp gjennomført vår store vårturnering, Notar Cup. I løpet av turneringshelga var det mange spillere i aksjon. Det er også et stort antall foreldre, familie og venner som er tilstede under en slik turnering. Både som trener og som arrangør fikk jeg med meg en del kamper og stemningen rundt disse kampene. Det er stor glede både blant spillere og foreldre over kampene i turneringen. For oss som arbeider med turneringen er dette veldig motiverende. Børre Lekang som tidligere har spilt for bl a Bodø/Glimt og er cupmester fra 1993 uttalte at dette var hans største fotballopplevelse der han bivånet sin sønns første Notar Cup-turnering.

Tilskuerne er flinke til å lage stemning rundt kampene og i de aller fleste tilfellene er det fornuftige tilrop og heiing fra sidelinjen! Av og til er ikke heiaropene helt gjennomtenkte i iveren på mane frem til innsats og seier. Norges Fotballforbund har utarbeidet 12 foreldrevettregler for barnefotballen. Barnefotballen omfatter all organisert fotball for gutter og jenter fra 6 år og opp til og med 12 år. Foreldrevettreglene er som navnet tilsier først og fremst myntet på foreldrene, men gjelder selvfølgelig alle som er involverte i barnefotballen.

 1. Møt frem til kamp og trening – barna ønsker det
 2. Gi oppmuntring til alle spillerne under kampen – ikke bare din datter eller sønn.
 3. Oppmuntre i medgang og motgang – ikke gi kritikk
 4. Respekter lagleders bruk av spillere
 5. Se på dommeren som en veileder – ikke kritiser avgjørelsene
 6. Stimuler og oppmuntre ditt barn til å delta – ikke press det.
 7. Spør om kampen var morsom og spennende – ikke bare om resultatet
 8. Sørg for riktig og fornuftig utstyr – ikke overdriv
 9. Vis respekt for klubbens arbeid – ta initiativ til årlig foreldremøte for å avklare holdninger og ambisjoner
 10. Tenk på at det er ditt barn som spiller fotball – ikke du
 11. Vis respekt for andre – ikke røyk på sidelinja
 12. Husk at barna gjør som du gjør – ikke som du sier

Med foreldrevettreglene ønsker jeg lykke til med sesongen 2007. Til slutt vil jeg oppfordre alle spillere og trenere i ungdomsavdelingen til å stille opp i borgertoget 17. mai.

Lasse Tjønnøy

Ungdomsleder

FK Bodø/Glimt

Comments are closed.