Derby i Milano – kampen som ble avlyst

Da var Tjini Sport Travel på tur igjen. Denne gang var det Milano og “Derby della Maddonina” som stod for tur”. Med andre ord var dette Milanoderbyet mellom AC Milan og Inter. Kampen over alle kamper i Italia. Med på turen var Sindre, Håkon og Lasse.

Lasse, Sindre og Håkon i garderoben til AC Milan på San Siro

Billetter er som vanlig en utfordring, spesielt på slike kamper. Vi fikk etter hvert tak i billetter gjennom Viagogo. Helt greie billetter virket det å være til litt over kr 2 000 pr billett. Helt greit for et slikt oppgjør. Billettene var PDF-filer så de var bare å laste ned. Ganske enkelt. Ulempen er at billettene ikke er så pene som de har vært. For en som samler på billetter er dette en uheldig utvikling. Da det tidligere var gjennomarbeidede fargerike billetter synes det nå som det brukes mindre ressurser på billettene. Vel, det var litt fra en samlers synspunkt.
Veldig trivelig å reise med 2 ungdommer. Vi var faktisk sammen hele tiden uten at jeg tenkte at det var meg det stod på. Fikk jo økt selvtillit da en armbåndsselger fra Senagal spurte om jeg var broren til Håkon. Det ble mye fotballprat på denne turen. Mye statistikk dras frem. Ungdommen har imponerende kunnskap om en del områder innen fotballen.

Når vi landet fredag 3. mars var det snø i lufta og snø på bakken. Så en aldri så liten usikkerhet om kampen kunne bli utsatt slik Juventus mot Atalanta ble helgen i forveien. Men værmeldingen var på vår side, så det skulle gå bra. Det ble en del shopping. Stort utvalg i Milano. Noen priser får en bakoversveis av, men det må en bare se mellom fingrene. Kombinert med sightseeing, shopping og spising fikk vi flettet inn enkelte fotballkamper. Det var jo en helt spesiell helg i Italia der de 8. øverste lagene møtte hverandre. Først vi med oss Lazio – Juventus der Juve dro det hele i land på vanlig vis med 1-0 et halvt minutt før overtiden var over. Vi hadde et tett opplegg og like etter kampen skulle vi dra å spise på en bedre plass slik at vi rakk kamp nr 2 for kvelden, Napoli – Roma. En italiensk restaurant i nærheten med god omtale var målet. En fin restaurant med hvite duker og tøyservietter. Etter en stund rullet de ned en skjerm i et tilstøtende rom og satte på en prosjektor. Etter en stund spurte vi om de viste fotball der. Da kelneren svarte bekreftende spurte vi om det aller nådigst var mulig å skifte bord. Så gjorde vi og vi fikk med oss 1. omgang av Roma – Napoli kombinert med meget god mat. 2. omgang av den meget gode kampen, som Roma vant 4-2, fikk vi med oss på den trivelige brune puben vi hadde vært på tidligere. Da var det fullt hus og god stemning.

På frokost på kampdagen ble bl a historikken til San Siro gjennomgått og historien til Milanderbyene gått gjennom. Trikkestasjonen ned til sentrum var vi blitt kjent med dagen i forveien. Det eneste som kunne minne om at det var en trikkestasjon der var at det gikk trikkespor forbi. Men vi stilte oss opp og etter hvert kom det flere til. Vi var klare for kamp. Kl 12.45 tikket det inn en SMS fra Olve. Der stod det; “Tragisk det med Fiorentina kapteinen 🙁 får dere sett kamp da.?”. Hva var dette? Jeg fikk opp på VG sin nettside og der stod det at Fiorentinakapteinen Davide Astori ble funnet død på hotellet om morgenen. Dette var i Udine der Fiorentina skulle spille kl 15 samme dag som AC Milan – Inter. Astori hadde spilt for Cagliari tidligere, og de skulle spille kamp borte mot Genoa kl 12.30. Her fikk spillerne beskjed under oppvarmingen og kampen ble utsatt. Jeg viste meldingen til Sindre og Håkon og de visste ikke noe og en omfattende sjekking startet. Følelsene gikk litt i berg og dalbane med tanke på om vår kamp ble spilt eller ikke. Men etter hvert som Twittermeldingene begynte å komme inn sank det lille vi hadde av håp om at kampen skulle spilles og plutselig var det bekreftet at hele runden på søndag skulle utsettes. Det var trist med Astori og kjedelig at kampen som vi hadde sett frem til ble utsatt. Men jeg må si at hele gjengen tok det med fatning og det var bare å konsentrere seg om Plan B – hva nå den var igjen. Vi sjekket med en supportersjappa om museumet og “stadion tur” var åpent på San Siro og fikk bekreftet dette. Drosjetur til San Siro med en utrolig serviceinnstilt og pratevillig drosjesjåfør. Men da vi kom opp på stadion fikk vi etter hvert vite at det meste var stengt. Vi gikk rundt og følte litt på stemningen og jeg fikk “sponset” en armbåndsselger fra Senegal. Etter en stund dro fant vi en trivelig pub som viste Barcelona – Atletico Madrid. Før det så vi en del av kampen mellom Brighton og Arsenal. Vi fikk også med oss Manchester City – Chelsea og noen mål mellom Freiburg og Bayern München. Fotball i høysetet med andre ord.

Mye god mat og drikke på turen. Fikk til og med servert sprudle-rødvin i dessertskåler på et sted med god skinke og salami.

På hjemreisedagen fikk vi med oss stadion tur og museumsbesøk. Stadionturen var veldig bra, mens museet ikke var så verst, men hadde en del mangler med at det meste av pokaler manglet. Disse var plassert på Casa Milan.

Vi bodd bra på Radisson Blu litt utenfor sentrum.

Italienerne snakker bra engelsk, så det blir vanskelig å prøve på dårlig italiensk. Noen blir en bare avfeid av. Så skal en få fremgang i italiensk må en bare øve litt mellom italiaturene.

Lasse kjøpte noen sko på en sportsbutikk, og dama spurte om jeg skulle bruke de til å spille med eller til “lifestyle”? Ikke verst å bli tatt for en aktiv basketspiller. Slik føltes det i hvertfall og den kan ingen ta fra meg.

Dette ble en historisk tur for Tjini Sport Travel i og med at det var første gang vi var på tur uten «live» fotball. Turen ble veldig bra tross dette, og vi gjorde en avtale om å dra tilbake.

Gutta kjøper sko

Gamle kinostoler i butikken

Duomo di Milano

Far og sønn foran Duomo di Milano

Stil på kjøpesenter

Stil på kjøpesenter, del 2

Ikke akkurat “low budget” butikker

Sindre og Håkon

Lasse, med, i egne øyne, fortjent øl

Fantastisk underholdning, med luftgitar

God mat hører med

Titramisu hører ned. Legg merke til sprudlerødvin i dessertskål!

Gutta på restaurant

Og Napoli – Roma i bakgrunnen, eller var det forgrunnen?

Madonnina er en statue av Jomfru Maria på toppen av katedralen i Milano i Italia. Madonnina-spiren eller guglia del tiburio, en av hovedtrekkene i katedralen, ble reist i 1762 i en høyde av 108,5 m, designet av Francesco Croce.

Vi bodde på Radisson

Klare til å dra på kamp

Da er det klart at det ikke ble kamp.

Far og sønn foran San Siro

 

Sindre og Håkon foran San Siro

Solid byggverk

Kinesisk påvirkning på San Siro

Sindre på plassen til Locatelli

Far og sønn på plassene til Calabria og Bonucci

Sindre i Inter sin garderobe

Stort øyeblikk

Lang korridor fra garderobene og ut til banen

Sindre og Håkon på San Siro

VIP plassene testes ut

Når det ikke ble kamp, ble det fotball på pub

Uten mat og drikke ………

På museum til AC Milan

Den nederlandske suksesstrioen fra storhetstiden; Rijkaard, van Basten og Gullit

San Siro i modell

Drakta til Franco Baresi

Håkon og Sindre foran drakta til Balotelli

Vi var (selvfølgelig) innom en Ferrari-butikk

Håkon og Sindre, snart i ferd med å kjøpe “verdens” dyreste kaffe

Også en del av Milano

Ikke akkurat “minibar”

Skikkelig tribune inne i en sportsbutikk

 

Comments are closed.