Barcelona mars 2007 Billettutfordringer

Barcelona mars 2007

Billettutfordringer

Ny tur for Tjini Sport Travel. Denne gang “family tour”. Barcelona har en stor stadion, Camp Nou, som tar ca 98 000 tilskuere. I Primera Liga er det vel egentlig bare Barcelona-Real Madrid som er utsolgt. Men tro ikke at det er plankekjøring å få tak i billetter av den grunn. Vi skulle se kampen mellom Barcelona og Deportivo La Coruna 31. mars. Vi satset på å kjøpe billetter gjennom de offisielle kanalene. Billettene legges ut for generelt salg en måned før kampdato. Vi prøvde først via internett og FC Barcelona hjemmeside. Her fikk vi tak i billetter, men ikke ved siden av hverandre. Jeg ringte så og fikk samme svar; jeg kunne ikke få billetter ved siden av hverandre. Dette fordi billetter var solgt og medlemmer satt på rettigheter til billettene. Jeg spurte om jeg kunne dra nytte av at min sønn var medlem av Barcelona, men det kunne jeg ikke. Jeg fikk en ny dato jeg måtte ringe tilbake for å undersøke, men heller ikke da var det mulig å få tak i billetter. Dette gjentok seg og det nærmet seg kampdato. Vi prøvde noen forskjellige kanaler og etterhvert kunne Bennett Nordic ordne 3 billetter bak mål på nivå 2. Vi bekreftet og skrev i 2 e-poster at billettene måtte være samlet da vi hadde en 10 år gammel gutt med. Billettene ble bekreftet. Når vi ankom hotellet i Barcelona lå det ingen billetter der. På lørdag (kampdagen) undersøkte jeg på nytt.Ingen billetter, bortsett fra 3 til en med navn “Kim”. Inne konvolutten var det ikke flere opplysninger. Etter en tur på byen undersøkte jeg på nytt. Det ble da konkludert med at billettene til “Kim” var til oss. Da jeg undersøkte billettene gikk det opp for meg at 2 billetter var bak syd-målet,mens 1 billett var bak nord-målet. Stikk i strid med avtalen! For å gjøre en lang historie kort hadde jeg mange samtaler med agenten i Spania som sa at de aldri hadde bekreftet at billettene skulle være samlet. Hun skulle prøve å ordne opp og ringe meg tilbake. Hun ringte meg aldri tilbake, men jeg ringte henne mange ganger. Det var en vanskelig kamp, “sold out” som hun sa. Vi var tidlig oppe på stadion og prøvde å ordne opp. Det var ikke mulig å bytte inn, men vi fikk kjøpt en ny billett til det samme området. Da var i realiteten problemet løst og vi fikk sitte sammen på kampen. Regningen for billetten ble i ettertid presentert for Bennett Nordic og vi fikk billetten refundert i sin helhet.

Tilskuertallet på kampen var 63 827, dvs ca 34 000 ledige plasser. Uten å kjenne alle detaljer ved billettsalget må en si at billettsalget ikke fungerer optimalt. Det er helt spesielt at det florerer med svartebørssalg når det er så mange ledige plasser. Fotballbillettene kostet 77 euro pr stk.

Noen tanker om en gutts fotballforståelse etter kampen mellom Barcelona og Dep. La Coruna. Denne artikkelen var i et kampprogram til Bodø/Glimt sesongen 2007.

Ronaldinho "look a like"

Sinder foran Camp Nou. Camp Nou betyr den nye stadion! Camp Nou ble bygget i 1957.

63 000 tilskuere på Camp Nou.

Vi traff noen Bodø-væringer; Heidi Øyvann og Rune Jensen.

Sindre og Casper

Mes que un club - mer enn bare en klubb!

Fra museet

Mye nytt Barcelona utstyr og noen euro fattigere

Familie Sagrada

Casa Mila

Ja, slikt kan det også gjøres! Lionel Andres Messi til høyre!

Comments are closed.