Barcelona april 2010

Tjini Sport Travel Familiy på tur til Barcelona påsken 2010. Rita, Sindre og Lasse på tur. Et av målene med turen var Barcelona-Atlethic Bilbao lørdag 4. april. Vi kom ned på torsdag 1. april. Bodde like nedenfor Montjuic (Olympiaparken). Enkel og grei leilighet som var bra utstyrt. Veldig bra med oppvaskmaskin. Området der vi bodde var preget av lokalbefolkning og ikke turisme og hotell.

Vi hadde kjøpt billetter til kampen på Barcelona sin hjemmeside. Enda vi var tidlig ute var det umulig å få plasser ved siden av hverandre. Vi kjøpte billetter i samme område med håp om å få sitte sammen. Billettene kostet 100 euro pr stk. Det viste seg at vi hadde veldig gode plasser og det var ingen problem at vi kunne få sitte sammen. Egentlig overraskende få vakter (dvs ingen) og spørre om seteplassering etc. Vi prøvde først å få hentet billettene på torsdag, men da ble det sagt at det ikke var mulig å hente de før fredag. På kvitteringen fra nettet stod det at billettene kunne hentes på en av billettpunktene. På lørdag når vi skulle hente billettene ved La Rambla fikk vi beskjed om at dette var et helt annet selskap og at dette måtte vi finne ut av selv! At vi hadde kjøpt billettene via den offisielle hjemmesiden til FC Barcelona virket å ha mindre betydning. Men jeg fikk i hvert fall presset dama til å gi oss et tips på hvor vi kunne hente billettene. En mann (som var sammen med sin sønn) kommenterte til oss den dårlige servicen vi fikk. Vi sjekket hjemmesiden til TickTackTicket (et navn på vår kvittering) og det viste seg å være rett adresse dama i billettsjappa hadde gitt oss. Da vi kom frem dit (øverst i La Rambla) var svaret at systemet var nede og vi ikke kunne få billetter. Det viste seg at det ikke var mulig å hente ut billetter ved Camp Nou. Enden på billettstyret var at vi måtte ta drosje i motsatt retning av stadion ca 10-15 minutter. Endelig fikk vi tak i billettene. Enda bra vi ikke satset alt på å hente ut billettene ved Camp Nou. Da ville vi ha fått problemer.

Metroen opp stasjonen “Les Cortes” og noen få minutter gange så var vi ved Camp Nou. Utrolig mye folk 2 timer før kamp. Mange stod å ventet på spillerne sin ankomst. Vi fikk et glimt av Thiery Henry som kjørte i kø utenfor stadion. En del gikk ut i gata og stilte seg ved siden og tok bilde av han! På supportersjappa – Barcelona Megastore – var det ikke uventet også mye folk. Sindre ønsket å kjøpe en drakt med trykk av nr “17” – “Pedro”. Stod lenge i kø (printkø). Når vi etter stund skulle betale fikk vi vite at det var ytterligere 15-20 minutter å vente på selve trykkingen. Da bestemte Sindre (og jeg) seg for å vente med den. Vi ønsket å få med oss oppvarmingen til kampen. 2 av billettene vi hadde kjøpt var lokalisert under tak slik at en ikke så hele stadion. Jeg synes en del av atmosfæren og stemningen da går tapt. Men vi plasserte oss der den siste billetten vår var. Det gikk bra, ingen andre kom å gjorde krav på de 2 siste plassene. Kampen endte 4-1 til Barca. Tildels veldig bra spill selv om det i noen perioder var på lavgir. Det var hele 77 360 tilskuere. Populært å gå på kamp påskeaften! Les mer om kampen i kampreferatet.

Som vanlig er på slike turer prøver vi å finne en fotballbane så vi kan trene litt. Første dag fant vi et flott anlegg (kunstgressbane) bare et par hundre meter fra leiligheten. Der var det en 11`er turnering. Det viste seg å være for 14-åringer (og sannsynligvis 15-åringer). Sindre fikk kontakt med en lokal gutt og de trikset en del sammen. Dette ble observert av guttene på et lag som var på tur å spille kamp og henvendte seg til meg og ønsket å ha han med på 11`er kamp dagen etter. De skrøt av Sindre og sa han var fantastisk. Artige gutter! En av guttene virket å være engelsk. Sindre hadde lyst til å spille, men vi det passet litt dårlig så vi endte opp med ikke å stille opp. Det skal nevnes at guttene ikke hadde klarert dette med sin trener. Senere den dagen dro Sindre og jeg å spilte fotball på den samme banen. Vi traff den lokale gutten like utenfor inngangen vår og han snudde og ble med. Anlegget var nå stengt, men det finnes alltid et hull i gjerdet. Vi var ikke de eneste som hadde funnet det hullet. Full aktivitet på banen. Det må sies at far og sønn satte Norge på kartet da vi var sentrale på laget som slo et spansk sammensatt lag

Det må nevnes at vi hadde fint vær under oppholdet. Dette bidro til en strandtur. Her var Sindre raskt i havet som mest kunne minne temperaturmessig om å bade på Mjelde en junidag. Da junior begynte å kalle sin far for “pingle” siden jeg nølte med om han ville bade eller ikke våknet nok konkurranseinstinktet. Så jeg fikk meg et bad jeg også. Friskt! Sindre hadde fått for seg at han ville ha massasje på stranden og han brukte 5 euro av sine egne sparepenger og spanderte på seg en massasje. Han var veldig fornøyd etter behandlingen!

En av dagene hadde vi et lett måltid på Place Reial ved La Rambla. Stor åpen plass uten trafikk. Sindre hadde med en enerball (liten ball) og benyttet anledningen til å trikse litt. Etter en liten stund stod han å snakket med en gammel kelner (se bilde lenger ned). Etter noen minutter kom den gamle kelneren og en annen kelner til bordet vårt. Den andre kelneren viste seg å være tolk for den gamle kelneren, som viste seg å være fotballtrener for et ungdomslag. Han skrøt av ballkontrollen til Sindre og lurte bl a på om han kom til å spille på Barcelona.

Vi bodde på Vivobarcelona Apartments (Salva 78). Enkel, men veldig bra utstyrt leilighet. Noe lytt! Omgivelsene var ikke vakre, men kort vei til flotte Montjuic og bare et par hundre meter til en flott kunstgressbane. Vi spiste 2 ganger på Taller Tapas (2 forskjellige steder). Kan anbefales! God mat!

Sindre i full triksing med en lokal gutt

Sindre i olympiaparken - Montjuic

Barcelona arrangerte sommer OL i 92. Her er plassen det "meste" foregikk

Enkel lunsj med flott utsikt over byen

Det ble kjørt et skikkelig fonteneshow med musikk, lys og vann!

Sindre i vannet!

Ronaldinho på La Rambla!

Vi tok faktisk bilde av den samme "Ronaldinho" da vi var i Barcelona i mars/april - 2007.

Majestetiske Camp Nou

Masse drakter i Barcelona Megastore

Sindre og Rita klar til kamp!

77 360 tilskuere på Camp Nou påskeaften 4. april 2010

Bojan har nettopp sørget for 3-0

Godt fornøyd med spillet og 3 poeng!

Keiseren i nye klær inne i leiligheten!

Flott utsikt over byen fra anlegget som bare lå et par hundre meter fra leiligheten vår

Sindre fra fotballbanen. Vi skimter Familia Sagrada i bagrunnen (midt i bildet)

Fin utsikt over byen for tilskuerne (og utøverne) fra dette OL-anlegget. Det virket som stupkonkurransene foregikk her

Fikk også med oss noe kunstnerisk. Dette fra Miro-museumet opp i Montjuic

Siste trening på det flotte anlegget for denne gang!

Far og sønn etter en treningsøkt!

Fikk også med oss bading i havet!

Flott bystrand i Barcelona

Sindre hostet opp 5 euro av sine egne sparepenger og spanderte på seg massasje

Tja, hvilket øl skal jeg velge 🙂 ?

Sindre og kelneren på Place Reial som skrøt av Sindre sine trikseferdigheter!

Sindre sammen med en av utrolig mange "figurer" på La Rambla

Comments are closed.