Kampfakta Barcelona – Deportivo (2-1) mars 2007

Barcelona – Deportivo (2-1)

Barcelona var tvunget til seier da de tok imot Deportivo La Coruña søndag kveld. Real Madrid ledet før kampen med sju poeng. Men Barcelona overbeviste igjen hjemme og tok sin åttende hjemmeseier. På åtte forsøk! Neste helg er det storkamp!

Barcelona- Deportivo La Coruña 2-0
Mål: Cristian (0-1, 2′), Ronaldinho (1-1 str, 40′), Xavi (2-1, 70′)

Camp Nou, Barcelona

Barcelona tok imot den vest-spanske stoltheten Deportivo La Coruña som store favoritter ikveld. Det startet imidlertidig ikke så bra. Allerede etter to minutter fikk Barcelona gutten Cristian skyte av fra en lang distanse, og skjøt Deportivo knallhardt opp i ledelsen, samtidig som han sjokkerte et overassket hjemmepublikum. Valdés var uheldig, og Deportivo var plutselig i førersetet.

Og selvom Barcelona presset på for en kjapp utlikning var det kunne Deportivo ha gått opp i en tomålsledelse. Barça greide dog ikke å skape så mange farligheter, men var svært nære da Depor-keeperen gav en retur på et Ronaldinho-frispark.

Rett før pause, på et veldig gunstig tidspunkt fikk man utlikningen, som ikke bare hjalp på resultatet, men også den psykiske del. Med uavgjort til pause kunne man konsentrere seg fullt og holdent om et ledermål når man kom ut igjen på gressmatten. Andres Iniesta vendte en Depor-spiller trill rundt og kom seg inn ved dødlinjen til feltet, og ble felt selv. Korrekt idømt straffespark, som Ronaldinho fikk ekspedere inn i kassen. 1-1.

2.omgangen var stort sett totaldominert av de blårøde som presset på for det nødvendige ledermålet. Man kom seg til småfarligheter, faktisk på noen cornere, men var rett og slett uheldige på den siste biten.

20 minutter før full tid skulle det derimot fungere. Kaptein Carles Puyol, som tok over høyrebacken da Zambrotta gikk ut i hvilen ble spilt flott opp på høyrekanten. Der slo han knallhardt inn mot en ventende Bojan Krkic som greide å forstyrre keeper akkurat så mye, slik at det ble retur. Der sto indreløper Xavi og trillet ballen inn. 2-1.

Resten av kampen ble dominert av Barça, som kunne sikre en komfortabel seier, og ytterligere 3 poeng. Man er nå oppe på 31 poeng, fire bak lederene Real Madrid. Man prøvde å gå for det tredje og sikre målet, men det viktigste var å holde ut med 2-1.

Neste lørdag venter Valencia på Mestalla. Men imellomtiden skal man gjøre seg ferdig med gruppespillet i Champions League. Stuttgart kommer til Camp Nou, men det er ingen kamp av betydning som venter på onsdag. Dermed er det forventet at flere nøkkelspillere hviles til lørdagskampen.

Lagoppstillinger:

Bar: Valdés; Zambrotta, Puyol, Milito, Sylvinho; Márquez, Xavi, Iniesta; Messi, Eto’o, Ronaldinho.

Benyttede innbyttere: Bojan og Deco.

Dep: Munúa; Manuel Pablo, Adrian Lopez, Coloccini, Filipe Luis; Guzmán, Tomás; Cristian, Verdu, Guardado; Xisco.

Benyttede innbyttere: Taborda, Sergio og Lafita.